Hoe maak ik mijn behandeltafel schoon?

Voor een duurzaam gebruik van uw behandeltafel is onderhoud heel belangrijk. Let daarbij op het volgende:

Maak regelmatig schoon
Reinig de bekleding van uw behandeltafel of zadelkruk na elke behandeling met een vochtige doek. Hardnekkig vuil kunt u met een sopje van afwasmiddel en een zachte spons verwijderen. Gebruik nooit een schuurspons!

Gebruik geen zware schoonmaakmiddelen of bleek
Oplosmiddelen, bleek en alcohol tasten de bekleding aan. Pas eveneens op met reinigingsdoekjes of doekjes met chloor. Deze kunnen de kleur en kwaliteit van de bekleding aantasten.

Wees zuinig met water
Het is van belang dat er geen water in de vulling van de kussen trekt of in onderdelen druppelt. Droog de tafel daarom goed af na het schoonmaken of nadat deze in aanraking is geweest met vloeistoffen. Voorkom ook bij elektrische behandeltafels en hydraulische toestellen (zoals zadelkrukken) dat motoren en veringen niet in aanraking komen met water.

Zorg dat uw behandeltafel in een droge ruimte staat
Natuurlijk kan uw behandeltafel best tegen een paar spetters. Maar om roest en blijvende schade te voorkomen is het van belang dat uw tafel niet in een te natte omgeving staat.

Bescherm behandeltafel en zadelkruk met een hoes
Voorkomen is beter dan genezen. En dus adviseren wij iedereen die bij ons een behandeltafel koopt, eveneens een hoeslaken aan te schaffen, evenals hoofdkussenhoesjes. Ook voor zadelkrukken hebben wij handige overtrekken

Terug naar het overzicht